Valikko

Orkesteri

Kamariorkesteri Soli Deo Gloria on perustettu 1978. Soittajat ovat ammattimuusikoita ja musiikinopiskelijoita eri puolilta Suomea. Orkesterin perusti Kalervo Kulmala, nykyisin taiteellisena johtajana toimii Juhani Lamminmäki. Vierailevina johtajina ovat olleet mm. Eli Goren, Anders Öhrwall.

Orkesterin tarkoituksena on palvella seurakuntia esittämällä kantaatteja ja oratorioita, sekä pitämällä omia konsertteja. Kamariorkesteri Soli Deo Gloria esiintyy vuosittain ympäri Suomea ja on esiintynyt mm. Savonlinnan oopperajuhlilla, Sysmän suvisoitossa, Kirkko soikoon! -festivaalilla sekä useana vuonna Lahden kansainvälisellä urkuviikolla ja Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla. Solisteinaan Soli Deo Glorialla on ollut alansa kotimaisia ja ulkomaisia huippuja, kuten Soile Isokoski, Lilli Paasikivi, Jorma Hynninen, Oliver Latry ja Guy Bovet. Yhteistyötä on tehty myös Suomen Laulun, Helsingin kamarikuoron, Navichoruksen ja Canzonetta Novan kanssa.

Kamariorkesteri Soli Deo Gloria on kantaesittänyt useiden suomalaisten säveltäjien, kuten Olli Kortekankaan, Jyrki Linjaman, Eero Kestin ja Kaj-Erik Gustafssonin kirkkomusiikkia. Orkesterin viimeisimmät levytykset ovat Profile -levymerkillä ilmestynyt Suomalaisia virsiä ja hengellisiä melodioita jousiorkesterille, Mozartin Requiem, Johan Tillin ja Kampin Laulun kanssa tehty CD Kauneimmat Hengelliset Laulut sekä Alba-levymerkillä keväällä 2014 ilmestynyt Jyrki Linjaman kirkko-ooppera Die Geburt des Täufers.

Kamariorkesteri Soli Deo Gloria järjestää vuosittain musiikkileirin lapsille yhteistyössä Karkun evankelisen opiston kanssa ja oli myös järjestämässä kaksi kertaa Tapiolan kirkossa pidettyä Aikamme Kirkkomusiikkia – festivaalia.